Myndigheterna tar bort restriktioner för att förhindra spridning av covid-19

och stiftets tidigare rekommendationer och anvisningar kring mässfirande tas bort den 29 september

• Den 29 september återinför Stockholms katolska stift därför mässplikten för söndagar och påbjudna högtider.

• Deltagartaket på 300 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar avskaffas finns det inte längre några särskilda begränsningar för hur många personer som får befinna sig i våra kyrkolokaler eller hur många som får sitta i samma sällskap.

• Även om Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att förhindra smittspridning försvinner den 29 september betonar myndigheten vikten av att ovaccinerade personer fortsatt håller avstånd till andra människor – och då främst äldre och riskgrupper - samt att vi alla fortfarande måste vara uppmärksamma på symtom på covid-19 och stanna hemma om vi känner oss sjuka.

50 visningar